Last van een rode huid? Dit kan je eraan doen
Blad met aders

Die kleine spataders op je gezicht, ook gekend als couperose, is een veel voorkomend huidprobleem. Maar wat is het precies en wat kan je eraan doen? Let me tell you!

Wat is couperose?

Had je al eens last van rode vlekken op je wangen en neus die amper wegtrekken? Dat komt door couperose, een verwijding en toename van zichtbare bloedvaatjes. Je huid is geïrriteerd, omdat je bloedcirculatie op die plek niet optimaal meer werkt en de immuniteit en barrièrefunctie van je huid zijn aangetast.

De vlekken op je wangen en neus worden erger bij blootstelling aan de zon, bij sterke temperatuurswisseling en wanneer je alcohol of pikante voeding inneemt.

Je rode huid is mogelijk genetisch aangelegd. Al zijn er geen wetenschappelijke onderzoeken naar gedaan, vrijwel altijd zie je couperose terugkeren in de familie. Heeft jouw mama, oma of tante (veel) last van couperose, en zie je bij jezelf al wat lichte gesprongen vaatjes opkomen? Dan is dit het moment om hieraan te werken!

Holistisch gezien is couperose een ontstekingsreactie van de huid en komt het vaak voort uit een slecht werkend immuunsysteem. Couperose kan echter ook door andere factoren ontstaan, zoals:

  • Medicatie
  • Huidtrauma’s
  • Zonschade

Wat kan je zelf doen om de roodheid in je gezicht te beperken?

    1. Vermijd zonschade en gebruik steeds verzorgingsproducten met SPF.
    2. Te veel temperatuurwisselingen verergeren couperose. Vermijd dus de sauna en extreme kou.
    3. Scrub je huid nooit met een product dat korrels bevat.
    4. Vermijd onzuivere ingrediënten in je huidverzorging.
    5. Slik een voedingssupplement van Vitamine C.
    6. Zorg dat je voldoende omega 3-vetzuren binnenkrijgt. Die zitten van nature in plantaardige oliën en in mindere mate in vlees en groene bladgroente, maar voornamelijk in vis en schaal- en schelpdieren.
    7. Gebruik kalmerende producten om de couperose te verlichten.

Wanneer je verkeerde producten gebruikt (producten die óf niet zuiver óf niet geschikt voor je huid zijn), kan je rode huid erger worden. Roodheden in het gezicht vragen dan ook om een subtiele behandeling met kalmerende en zuivere producten. Je vindt mijn favorieten hier.

Wil je een professionele aanpak van je couperose? Plan dan hieronder een afspraak in voor een behandeling in mijn schoonheidssalon in Heist-op-den-Berg. Ben je niet zeker of je last hebt van couperose of rosacea in het gezicht? Geen nood, stuur me gerust een WhatsApp’je via 0473584855 en ik help je bij het kiezen van de juiste behandeling. Tot gauw!

DC Balance

Let’s connect!

Fijn dat je mijn blog leest. 
Wil je graag nog wat meer te weten komen? 
Volg mij dan zeker op instagram (skinlybyrenee) 
of op facebook (skinlybyrenee)

Lieve groetjes
Renée

Actie laserontharing

Ben jij het ook zo beu om constant te scheren, met vervelende bultjes en jeuk achteraf?

Wil jij af van pijnlijke, ingegroeide haren?
Droom jij van een stoppelvrij leven?
Dan is deze actie ideaal voor jou!

Skinly

Invite a friend en krijg beiden 30% korting op laserontharing!

Deze actie geldt voor jou en je uitgenodigde vriend(in).

actie geldig van 6/10/2024 tem 11/11/2024